| 1. Where is Cologne? | 
| A. England | 
| B. France | 
| C. Ireland | 
| D. Germany | 
| Answer: D. Germany | 
| 2. Where is Alexandria? | 
| A. Congo | 
| B. Egypt | 
| C. Somalia | 
| D. Senegal | 
| Answer: B. Egypt | 
| 3. Which of the following country is in North America? | 
| A. Bolivia | 
| B. Surinam | 
| C. Panama | 
| D. Guyana | 
| Answer: C. Panama | 
| 4. Find the odd among the following? | 
| A. Santos | 
| B. Bagota | 
| C. Sao Paulo | 
| D. Manaus | 
| Answer: B. Bagota | 
| 5. Arrange the following countries based their area from largest to smallest. | 
| i. Canada | 
| ii. Russia | 
| iii. China | 
| iv. United States | 
| A. ii, i, iii, iv | 
| B. ii, iv, i, iii | 
| C. ii, i, iv, iii | 
| D. ii, iii, i, iv | 
| Answer: C. ii, i, iv, iii | 
| 6. Arrange the following countries based their area from smallest to largest. | 
| i. India | 
| ii. Kazakhstan | 
| iii. Australia | 
| iv. Argentina | 
| A. ii, i, iii, iv | 
| B. ii, iv, i, iii | 
| C. ii, i, iv, iii | 
| D. ii, iii, i, iv | 
| Answer: B. ii, iv, i, iii | 
| 7. Where is Kalahari desert? | 
| A. South Africa | 
| B. Nigeria | 
| C. Egypt | 
| D. Kenya | 
| Answer: A. South Africa | 
| 8. Which is the biggest planet? | 
| A. Jupiter | 
| B. Venus | 
| C. Saturn | 
| D. Neptune | 
| Answer: A. Jupiter | 
| 9. Which is the brightest planet in our system? | 
| A. Jupiter | 
| B. Venus | 
| C. Saturn | 
| D. Neptune | 
| Answer: B. Venus | 
| 10. In which region citrus fruits normally grow? | 
| A. Equatorial Region | 
| B. Mediterranean Region | 
| C. Polar region | 
| D. Aloine region | 
| Answer: B. Mediterranean Region | 
| 11. What is the shape of the earth's orbit while revolving around the sun? | 
| A. Hyperbolic | 
| B. Circular | 
| C. Elliptical | 
| D. None of the above | 
| Answer: C. Elliptical | 
| 12. Which country leads in Dairy exports? | 
| A. France | 
| B. Brazil | 
| C. Denmark | 
| D. Italy | 
| Answer: C. Denmark | 
| 13. How many percentage oceans account in earth's area? | 
| A. 50 % | 
| B. 60 % | 
| C. 80 % | 
| D. 70 % | 
| Answer: D. 70 % | 
| 14. Where days and night are equal? | 
| A. Poles | 
| B. Equator | 
| C. Antartic | 
| D. Prime Meridian | 
| Answer: B. Equator | 
| 15. When did solar Eclipe occurs? | 
| A. Full Moon day | 
| B. New Moon day | 
| C. First Quarter day | 
| D. Last Quarter day | 
| Answer: B. New Moon day | 
Sunday, 20 March 2016
GEOGRAPHY QUIZ - 3
Labels:
GEOGRAPHY QUIZ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
 
No comments:
Post a Comment