| 1. Where is Aberdeen? |
| A. England |
| B. Scotland |
| C. Ireland |
| D. Iceland |
| Answer: B. Scotland |
| 2. Where is Haifa? |
| A. Iran |
| B. Iraq |
| C. Israel |
| D. Bahrain |
| Answer: C. Israel |
| 3. The direction of rotation off Earth in its axis is from ________ to ________. |
| A. South, North |
| B. East, West |
| C. North, South |
| D. West, East |
| Answer: D. West, East |
| 4. Which planet takes long time to complete one revolution. |
| A. Jupiter |
| B. Venus |
| C. Saturn |
| D. Neptune |
| Answer: D. Neptune |
| 5. Find the odd among the among the following? |
| A. Abuja |
| B. Rabat |
| C. Casabalanca |
| D. Malabo |
| Answer: C. Casabalanca. All are capitals except Casabalanca |
| 6. Find the odd among the following? |
| A. Georgia |
| B. Laos |
| C. Turkey |
| D. Cambodia |
| Answer: C. Turkey |
| 7. Which of the following country is not in Spain? |
| A. Las Palmas |
| B. Lyon |
| C. Granada |
| D. Bilbao |
| Answer: B. Lyon |
| 8. On which planet sun rises in West? |
| A. Jupiter |
| B. Venus |
| C. Saturn |
| D. Neptune |
| Answer: B. Venus |
| 9. Which country leads in synthetic rubber production? |
| A. USA |
| B. Canada |
| C. Brazil |
| D. Malaysia |
| Answer: A. USA |
| 10. Which river is called as Sorrow of China? |
| A. Mekang |
| B. Yangtze |
| C. Yellow river |
| D. Brahmaputra |
| Answer: Yellow river |
| 11. Which of the following lake is the biggest? |
| A. Lake Superior |
| B. Caspian Sea |
| C. Lake Victoria |
| D. Lake Michigan |
| Answer: B. Caspian Sea |
| 12. Which of the following country is landlocked? |
| A. Argentina |
| B. Brazil |
| C. Chile |
| D. Paraguay |
| Answer: D. Paraguay |
| 13. Find the odd among the following? |
| A. Vienna |
| B. Zurich |
| C. Sotia |
| D. Skopje |
| Answer: B. Zurich |
| 14. Where is Great Sandy Desert? |
| A. Australia |
| B. Cambodia |
| C. China |
| D. Saudi Arabia |
| Answer: A. Australia |
| 15. Which is exports more raw silk in the World? |
| A. Malaysia |
| B. India |
| C. China |
| D. Thailand |
| Answer: C. China |
Saturday, 19 March 2016
GEOGRAPHY QUIZ - 2
Labels:
GEOGRAPHY QUIZ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment