| 1. Arrange the following Presidents in ascending order by their presidential terms |
| i. John Monroe |
| ii. James Madison |
| iii. John Quincy Adams |
| iv. Andrew Jackson |
| A. ii, i, iii, iv |
| B. ii, iii, i, iv |
| A. ii, iii, iv, i |
| A. ii, iv, iii, i |
| Answer: A. ii, i, iii, iv |
| 2. Who was the successor of Abraham Lincoln? |
| A. James Buchanan |
| B. Franklin Pierce |
| C. Andrew Johnson |
| D. Ulysses S. Grant |
| Answer: C. Andrew Johnson |
| 3. Who among the following was not an US President? |
| A. John Adams |
| B. Benjamin Franklin |
| C. James Madison |
| D. Thomas Jefferson |
| Answer: B. Benjamin Franklin |
| 4. Who was the predecessor of Theodore Roosevelt? |
| A. Benjamin Harrison |
| B. Grover Cleveland |
| C. William McKinley |
| D. William Howard Taft |
| Answer: C. William McKinley |
| 5. Which US president has not continuous 8 year Presidential term? |
| A. William McKinley |
| B. Woodrow Wilson |
| C. Theodore Roosevelt |
| D. Grover Cleveland |
| Answer: A. Thomas Jefferson |
| 6. Who was the Predecessor and Successor of Benjamin Harrison? |
| i. William McKinley |
| ii. Grover Cleveland |
| iii. Theodore Roosevelt |
| iv. William Howard Taft |
| A. i, ii |
| B. ii, ii |
| A. iii, ii |
| A. iv, iii |
| Answer: B. ii, ii |
| 7. Who was the American President during 1929 Recession? |
| A. Herbert Hoover |
| B. Franklin D. Roosevelt |
| C. Harry S. Truman |
| D. None of the above |
| Answer: A. Herbert Hoover |
| 8. Who among the following is not sculptured in Mt. Rushmore? |
| A. Theodore Roosevelt |
| B. Franklin D. Roosevelt |
| C. Abraham Lincoln |
| D. Thomas Jefferson |
| Answer: D. William Henry Harrison |
| 9. Who was the successor of John F. Kennedy? |
| A. Lyndon B. Johnson |
| B. Richard Nixon |
| C. Dwight D. Eisenhower |
| D. Ronald Reagon |
| Answer: A. Lyndon B. Johnson |
| 10. Who was the successor of Woodrow Wilson? |
| A. William Howard Taft |
| B. Warren G. Harding |
| C. Calvin Coolidge |
| D. Theodore Roosevelt |
| Answer: B. Warren G. Harding |
| 11. Who was the successor of Theodore Roosevelt? |
| A. William Howard Taft |
| B. Warren G. Harding |
| C. Calvin Coolidge |
| D. Woodrow Wilson |
| Answer: A. William Howard Taft |
| 12. Which President holds the longest Presidential term? |
| A. Theodore Roosevelt |
| B. Franklin D. Roosevelt |
| C. Harry S. Truman |
| D. John F. Kennedy |
| Answer: B. Franklin D. Roosevelt |
| 13. Which President holds the shortest Presidential term? |
| A. John F. Kennedy |
| B. Zachary Taylor |
| C. William Henry Harrison |
| D. Millard Fillmore |
| Answer: C. William Henry Harrison |
| 14. Who was the Predecessor of Franklin D. Roosevelt? |
| A. Woodrow Wilson |
| B. Harry S. Truman |
| C. Herbert Hoover |
| D. Calvin Coolidge |
| Answer: C. Herbert Hoover |
| 15. Abraham Lincoln was the ____ president |
| A. 17th |
| B. 14th |
| C. 15th |
| D. 16th |
| Answer: D. 16th |
Showing posts with label QUIZ. Show all posts
Showing posts with label QUIZ. Show all posts
Sunday, 3 April 2016
US PRESIDENT QUIZ - 2
Sunday, 4 October 2015
QUIZ - 2
| 1. What is the capital of Mizoram? |
| A) Pune |
| B) Panaji |
| C) Aizawl |
| D) Shillong |
| Answer: C) Aizawl |
| 2. Which state has longest coastal line in India? |
| A) Gujarat |
| B) Karnataka |
| C) Tamil Nadu |
| D) West Bengal |
| Answer: A) Gujarat |
| 3. Which of the following are union Territories? |
| i) Andaman and Nicobar Islands |
| ii) Chandigarh |
| iii) Goa |
| iv) Pondicherry |
| A) i and iv |
| B) i and ii |
| C) i, ii, iii |
| D) i, ii, iv |
| Answer: D) i, ii, iv |
| 4. What is the Capital of Assam? |
| A) Guwahati |
| B) Dispur |
| C) Shillong |
| D) Aizawl |
| Answer: B) Dispur |
| 5. Tamil Nadu doesn't share border with which of the following state? |
| A) Kerala |
| B) Andhra Pradesh |
| C) Odisha |
| D) Karnataka |
| Answer: C) Odisha |
| 6. Which state has largest population density? |
| A) Maharashtra |
| B) Bihar |
| C) Uttar Pradesh |
| D) Odisha |
| Answer: B) Bihar |
| 7. What is the Capital of Jharkhand? |
| A) Ranchi |
| B) Bhilai |
| C) Dehradun |
| D) Nainital |
| Answer: A) Ranchi |
| 8. Which is the proposed capital of Andhra Pradesh? |
| A) Tirupati |
| B) Amaravati |
| C) Vijayawada |
| D) Vishakapatnam |
| Answer: B) Amaravati |
| 9. Nagarjuna Sagar Dam was built across ______? |
| A) Godavari |
| B) Krishna |
| C) Mahanadi |
| D) Palar |
| Answer: B) Krishna |
| 10. Ludhiana is on the banks of which river? |
| A) Sutlej |
| B) Beas |
| C) Ravi |
| D) Chenab |
| Answer: A) Sutlej |
| 11. Which City is known as Golden City? |
| A) Jaipur |
| B) Shimla |
| C) Amristar |
| D) Kanpur |
| Answer: C) Amristar |
| 12. Who is the predecessor of K.R Narayanan? |
| A) R Venkataraman |
| B) Shankar Dayal Sharma |
| C) Dr.A P J Abdul Kalam |
| D) Zail Singh |
| Answer: B) Shankar Dayal Sharma |
| 13. Bekal beach is in which state? |
| A) Odisha |
| B) Karnataka |
| C) Andhra Pradesh |
| D) Kerala |
| Answer: D) Kerala |
| 14. Where did the 10th World Hindi Conference held? |
| A) Manipur |
| B) Nagpur |
| C) Bhopal |
| D) Shimla |
| Answer: C) Bhopal |
| 15. Which soil is mostly found in India? |
| A) Black Soil |
| B) Alluvial Soil |
| C) Laterite Soil |
| D) none of the above |
| Answer: B) Alluvial Soil |
Tuesday, 29 September 2015
GK QUIZ - 1
| 1. Where is the Indian Military Academy located? |
| A) New Delhi |
| B) Chennai |
| C) Dehradun |
| D) Kochi |
| Answer: C) Dehradun |
| 2. Which continent is also known as Dark Continent? |
| A) Asia |
| B) Africa |
| C) Europe |
| D) South America |
| Answer: B) Africa |
| 3. Garuda airline is the flag carrier of ___________ |
| A) Philippines |
| B) Turkey |
| C) Thailand |
| D) Indonesia |
| Answer: D) Indonesia |
| 4. Who was called as “Grand Old Lady of Indian Nationalism"? |
| A) Sarojini Naidu |
| B) Annie Besant |
| C) Jhansi Rani |
| D) Vijayalakshmi Pandit |
| Answer: B) Annie Besant |
| 5. In which state Kaziranga National park located? |
| A) Assam |
| B) Goa |
| C) Punjab |
| D) Madhya Pradesh |
| Answer: A) Assam |
| 6. What is the capital of Angola? |
| A) Accra |
| B) Addis Ababa |
| C) Launda |
| D) Nairobi |
| Answer: C) Launda |
| 7. Which is the longest river? |
| A) Islamabad |
| B) Amazon |
| C) Volga |
| D) Nile |
| Answer: D) Nile |
| 8. Which is the biggest state in India by area? |
| A) Rajasthan |
| B) Uttar Pradesh |
| C) West Bengal |
| D) Tamil Nadu |
| Answer: A) Rajasthan |
| 9. Harare is the capital of ____________ |
| A) Nigeria |
| B) Botawana |
| C) Zimbabwe |
| D) Namibia |
| Answer: C) Zimbabwe |
| 10. Which country leads in rubber exports? |
| A) China |
| B) Malaysia |
| C) Thailand |
| D) Brazil |
| Answer: B) Malaysia |
| 11. What is the currency of Afghanistan? |
| A) Yuan |
| B) Dinar |
| C) Afghani |
| D) Rupee |
| Answer: C) Afghani |
| 12. Washington DC is located on the banks of ________ |
| A) Colarado |
| B) Mississippi |
| C) Hudson |
| D) Potomac |
| Answer: D) Potomac |
| 13. Which country is called as "Land of Rising sun"? |
| A) Japan |
| B) Korea |
| C) Russia |
| D) Australia |
| Answer: A) Japan |
| 14. What is the Capital of Poland? |
| A) Vienna |
| B) Kiev |
| C) Warsaw |
| D) Budapest |
| Answer: C) Warsaw |
| 15. Which country is known as Cockpit of Europe? |
| A) Denmark |
| B) Belgium |
| C) Italy |
| D) Ireland |
| Answer: B) Belgium |
Subscribe to:
Posts (Atom)