| 1. The position of the earth at its minimum distance from the sun is known as |
| A. Perihelion |
| B. Apogee |
| C. Perigee |
| D. Aphelion |
| Answer: C. Perigee |
| 2. Arrange the following oceans from largest to smallest? |
| i. Indian Ocean |
| ii. Pacific Ocean |
| iii. Atlantic Ocean |
| iv. Arctic Ocean |
| A. ii, i, iii, iv |
| B. ii, iii, i, iv |
| C. ii, iv, i, ii |
| D. ii, iii, iv, i |
| Answer: B. ii, iii, i, iv |
| 3. Where is Dunkirk? |
| A. Italy |
| B. Germany |
| C. Spain |
| D. France |
| Answer: D. France |
| 4. Where is Genoa? |
| A. Italy |
| B. Germany |
| C. Spain |
| D. France |
| Answer: A. Italy |
| 5. Where is Patagonian desert? |
| A. Argentina |
| B. Nigeria |
| C. Brazil |
| D. USA |
| Answer: A. Argentina |
| 6. Which of the following river doesn't flow in USA |
| A. Mississippi |
| B. San Juan |
| C. Hudson |
| D. Colarado |
| Answer: B. San Juan |
| 7. Washington DC is on the banks _______ river. |
| A. Potomac |
| B. Hudson |
| C. Colarado |
| D. Mississippi |
| Answer: A. Potomac |
| 8. Nile river doesn't flow through which of the following country? |
| A. Ehiopia |
| B. Cameroon |
| C. Kenya |
| D. Tanzania |
| Answer: B. Cameroon |
| 9. Arrange the following river based on the length from longest. |
| i. Mississippi |
| ii. Amazon |
| iii. Nile |
| iv. Yangtze |
| A. iii, iv, ii, i |
| B. iii, i, ii, iv |
| C. iii, ii, iv, i |
| D. iii, iv, i, ii |
| Answer: C. iii, ii, iv, i |
| 10. The position of the earth at its maximum distance from the sun is known as |
| A. Perihelion |
| B. Apogee |
| C. Perigee |
| D. Aphelion |
| Answer: B. Apogee |
| 11. Which planet takes least time to complete one revolution? |
| A. Earth |
| B. Venus |
| C. Saturn |
| D. Mercury |
| Answer: D. Mercury |
| 12. Which city is known as the Forbidden city? |
| A. Beijing |
| B. Shangai |
| C. Guangzhou |
| D. Taipei |
| Answer: A. Beijing |
| 13. In which country Lima is present? |
| A. Chile |
| B. Peru |
| C. Brazil |
| D. Cuba |
| Answer: B. Peru |
| 14. Where is the Dome of rock located? |
| A. Hungary |
| B. Rome |
| C. Jerusalem |
| D. Milan |
| Answer: C. Jerusalem |
| 15. Suez Canal connects Red sea with _______. |
| A. Mediterranean Sea |
| B. Indian Ocean |
| C. Dead Sea |
| D. Atlantic Ocean |
| Answer: A. Mediterranean Sea |
Showing posts with label GEOGRAPHY QUIZ. Show all posts
Showing posts with label GEOGRAPHY QUIZ. Show all posts
Saturday, 2 April 2016
GEOGRAPHY QUIZ - 4
Sunday, 20 March 2016
GEOGRAPHY QUIZ - 3
| 1. Where is Cologne? |
| A. England |
| B. France |
| C. Ireland |
| D. Germany |
| Answer: D. Germany |
| 2. Where is Alexandria? |
| A. Congo |
| B. Egypt |
| C. Somalia |
| D. Senegal |
| Answer: B. Egypt |
| 3. Which of the following country is in North America? |
| A. Bolivia |
| B. Surinam |
| C. Panama |
| D. Guyana |
| Answer: C. Panama |
| 4. Find the odd among the following? |
| A. Santos |
| B. Bagota |
| C. Sao Paulo |
| D. Manaus |
| Answer: B. Bagota |
| 5. Arrange the following countries based their area from largest to smallest. |
| i. Canada |
| ii. Russia |
| iii. China |
| iv. United States |
| A. ii, i, iii, iv |
| B. ii, iv, i, iii |
| C. ii, i, iv, iii |
| D. ii, iii, i, iv |
| Answer: C. ii, i, iv, iii |
| 6. Arrange the following countries based their area from smallest to largest. |
| i. India |
| ii. Kazakhstan |
| iii. Australia |
| iv. Argentina |
| A. ii, i, iii, iv |
| B. ii, iv, i, iii |
| C. ii, i, iv, iii |
| D. ii, iii, i, iv |
| Answer: B. ii, iv, i, iii |
| 7. Where is Kalahari desert? |
| A. South Africa |
| B. Nigeria |
| C. Egypt |
| D. Kenya |
| Answer: A. South Africa |
| 8. Which is the biggest planet? |
| A. Jupiter |
| B. Venus |
| C. Saturn |
| D. Neptune |
| Answer: A. Jupiter |
| 9. Which is the brightest planet in our system? |
| A. Jupiter |
| B. Venus |
| C. Saturn |
| D. Neptune |
| Answer: B. Venus |
| 10. In which region citrus fruits normally grow? |
| A. Equatorial Region |
| B. Mediterranean Region |
| C. Polar region |
| D. Aloine region |
| Answer: B. Mediterranean Region |
| 11. What is the shape of the earth's orbit while revolving around the sun? |
| A. Hyperbolic |
| B. Circular |
| C. Elliptical |
| D. None of the above |
| Answer: C. Elliptical |
| 12. Which country leads in Dairy exports? |
| A. France |
| B. Brazil |
| C. Denmark |
| D. Italy |
| Answer: C. Denmark |
| 13. How many percentage oceans account in earth's area? |
| A. 50 % |
| B. 60 % |
| C. 80 % |
| D. 70 % |
| Answer: D. 70 % |
| 14. Where days and night are equal? |
| A. Poles |
| B. Equator |
| C. Antartic |
| D. Prime Meridian |
| Answer: B. Equator |
| 15. When did solar Eclipe occurs? |
| A. Full Moon day |
| B. New Moon day |
| C. First Quarter day |
| D. Last Quarter day |
| Answer: B. New Moon day |
Saturday, 19 March 2016
GEOGRAPHY QUIZ - 2
| 1. Where is Aberdeen? |
| A. England |
| B. Scotland |
| C. Ireland |
| D. Iceland |
| Answer: B. Scotland |
| 2. Where is Haifa? |
| A. Iran |
| B. Iraq |
| C. Israel |
| D. Bahrain |
| Answer: C. Israel |
| 3. The direction of rotation off Earth in its axis is from ________ to ________. |
| A. South, North |
| B. East, West |
| C. North, South |
| D. West, East |
| Answer: D. West, East |
| 4. Which planet takes long time to complete one revolution. |
| A. Jupiter |
| B. Venus |
| C. Saturn |
| D. Neptune |
| Answer: D. Neptune |
| 5. Find the odd among the among the following? |
| A. Abuja |
| B. Rabat |
| C. Casabalanca |
| D. Malabo |
| Answer: C. Casabalanca. All are capitals except Casabalanca |
| 6. Find the odd among the following? |
| A. Georgia |
| B. Laos |
| C. Turkey |
| D. Cambodia |
| Answer: C. Turkey |
| 7. Which of the following country is not in Spain? |
| A. Las Palmas |
| B. Lyon |
| C. Granada |
| D. Bilbao |
| Answer: B. Lyon |
| 8. On which planet sun rises in West? |
| A. Jupiter |
| B. Venus |
| C. Saturn |
| D. Neptune |
| Answer: B. Venus |
| 9. Which country leads in synthetic rubber production? |
| A. USA |
| B. Canada |
| C. Brazil |
| D. Malaysia |
| Answer: A. USA |
| 10. Which river is called as Sorrow of China? |
| A. Mekang |
| B. Yangtze |
| C. Yellow river |
| D. Brahmaputra |
| Answer: Yellow river |
| 11. Which of the following lake is the biggest? |
| A. Lake Superior |
| B. Caspian Sea |
| C. Lake Victoria |
| D. Lake Michigan |
| Answer: B. Caspian Sea |
| 12. Which of the following country is landlocked? |
| A. Argentina |
| B. Brazil |
| C. Chile |
| D. Paraguay |
| Answer: D. Paraguay |
| 13. Find the odd among the following? |
| A. Vienna |
| B. Zurich |
| C. Sotia |
| D. Skopje |
| Answer: B. Zurich |
| 14. Where is Great Sandy Desert? |
| A. Australia |
| B. Cambodia |
| C. China |
| D. Saudi Arabia |
| Answer: A. Australia |
| 15. Which is exports more raw silk in the World? |
| A. Malaysia |
| B. India |
| C. China |
| D. Thailand |
| Answer: C. China |
Thursday, 17 March 2016
GEOGRAPHY QUIZ - 1
| 1. Where is Al Asnam? |
| A. Algeria |
| B. Nigeria |
| C. Congo |
| D. Kenya |
| Answer: A. Algeria |
| 2. Where is Cape Kennedy? |
| A. Canada |
| B. USA |
| C. Cuba |
| D. Mexico |
| Answer: B. USA |
| 3. Find the odd among the following? |
| A. Italy |
| B. Argentina |
| C. Brazil |
| D. Uruguay |
| Answer: A. Italy |
| 4. Which of the following is incorrectly matched? |
| I. Croatia - Zagreb |
| II. Estonia - Tallin |
| III. Latvia - Vaduz |
| IV. Lithuania - Riga |
| A. I, II |
| B. II, III |
| C. III, IV |
| D. IV, I |
| Answer: C. III, IV |
| 5. Which of the following countries are in Italy? |
| I. Turin |
| II. Florence |
| III. Seville |
| IV. Milan |
| A. I & IV |
| B. II, III, IV |
| C. I, II, IV |
| D. III & IV |
| Answer: C. I, II, IV |
| 6. Where is Goteborg? |
| A. Finland |
| B. Sweden |
| C. Norway |
| D. Poland |
| Answer: B. Sweden |
| 7. Which of the following are correctly matched? |
| I. Egypt - Cairo |
| II. Gabon - Accra |
| III. Namibia - WindHoek |
| IV. Rwanda - Dakar |
| A. I & IV |
| B. II, III, IV |
| C. I, II, IV |
| D. III & I |
| Answer: D. III & I |
| 8. Where is Dresden? |
| A. Germany |
| B. Italy |
| C. Argentina |
| D. Brazil |
| Answer: A. Germany |
| 9. In which continent Guam is present? |
| A. Oceania |
| B. North America |
| C. South America |
| D. Africa |
| Answer: A. Oceania |
| 10. Find the odd among the following? |
| A. Madison |
| B. Georgetown |
| C. Ottawa |
| D. Milton |
| Answer: C. Ottawa |
| 11. Which of the following pair is correctly matched? |
| A. Portugal - Lisbon |
| B. Belgium - Antwerp |
| C. Sweden - Kiev |
| D. Poland - Warsaw |
| A. I & IV |
| B. II, III, IV |
| C. I, II, IV |
| D. III & I |
| Answer: I, II, IV (Kiev is the capital of Ukraine) |
| 12. What is the capital of Lithuania? |
| A. Tallin |
| B. Bucharest |
| C. Chisinau |
| D. Vilnuius |
| Answer: D. Vilnuius |
| 13. Find the odd among the following? |
| A. Marseille |
| B. Valencia |
| C. Lyon |
| D. Bordeaux |
| Answer: C. Lyon (All in Spain, Lyon in France) |
| 14. Where is Gobi Desert? |
| A. Pakistan |
| B. Cambodia |
| C. China |
| D. Saudi Arabia |
| Answer: C. China |
| 15. Which of the following country is not in Asia? |
| A. Vietnam |
| B. Ukraine |
| C. Cyprus |
| D. Thailand |
| Answer: B. Ukraine |
Subscribe to:
Posts (Atom)