| 1. How many years before the Olympic games venue will be elected? |
| A) 5 years |
| B) 6 years |
| C) 7 years |
| D) 8 years |
| Answer: C) 7 years |
| 2. In 1900, Paris Olympics the winner received __________ |
| A) Medal |
| B) Paintings |
| C) Plants |
| D) SOlive Branches |
| Answer: B) Paintings |
| 3. Which City has hosted Olympic games most number of times? |
| A) Los Angeles |
| B) Barcelona |
| C) Paris |
| D) London |
| Answer: D) London |
| 4. Where did the first winter Olympics held? |
| A) Helsinki |
| B) Chamonix |
| C) Innsbruck |
| D) Lake Placid |
| Answer: B) Chamonix |
| 5. Which country has hosted the most number of Olympics? |
| A) USA |
| B) Great Britain |
| C) France |
| D) Japan |
| Answer: A) USA |
| 6. In which year the first summer youth Olympics held? |
| A) 2012 |
| B) 2008 |
| C) 2010 |
| D) 2014 |
| Answer: C) 2010 |
| 7. In which year the first winter youth Olympics held? |
| A) 2008 |
| B) 2010 |
| C) 2014 |
| D) 2012 |
| Answer: D) 2012 |
| 8. Where did the first summer youth Olympics held? |
| A) Singapore |
| B) Vienna |
| C) Tokyo |
| D) New Delhi |
| Answer: A) Singapore |
| 9. Where did the first winter youth Olympics held? |
| A) Helsinki |
| B) Salt Lake City |
| C) Innsbruck |
| D) Incheon |
| Answer: C) Innsbruck |
| 10. In which years Paris hosted the Olympics? |
| A) 1904 & 1924 |
| B) 1900 & 1924 |
| C) 1904 & 1912 |
| D) 1912 & 1924 |
| Answer: B) 1900 & 1924 |
| 11. Which of the following cities have hosted the Olympics twice? |
| A) Atlanta |
| B) Seoul |
| C) Stockholm |
| D) Amsterdam |
| Answer: C) Stockholm |
| 12. In which Olympics, every nation is represented by an Female Athele? |
| A) 2000, Sydney |
| B) 2004, Athens |
| C) 2008, Beijing |
| D) 2012, London |
| Answer: D) 2012, London |
| 13. Where did the 2016 Olympics going to held? |
| A) Rio de Janeiro |
| B) Tokyo |
| C) Budapest |
| D) Madrid |
| Answer: A) Rio de Janeiro |
| 14. Where did the 2020 Olympics going to held? |
| A) Moscow |
| B) Lisbon |
| C) Tokyo |
| D) Athens |
| Answer: C) Tokyo |
| 15. In Which Olympics, China got their first medal? |
| A) 1980, Moscow |
| B) 1984, Los Angeles |
| C) 1952, Stockholm |
| D) 1972, Munich |
| Answer: D) 1984, Los Angeles |
Thursday, 1 October 2015
OLYMPIC QUIZ - 1
Labels:
OLYMPIC QUIZ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment