| 1. Who was the first US President to be awarded with Nobel Prize |
| A. Franklin D. Roosevelt |
| B. Theodore Roosevelt |
| C. Harry S. Truman |
| D. Woodrow Wilson |
| Answer: B. Theodore Roosevelt |
| 2. Who was the US President during World War I? |
| A. William Howard Taft |
| B. Theodore Roosevelt |
| C. Warren G. Harding |
| D. Woodrow Wilson |
| Answer: D. Woodrow Wilson |
| 3. Who was the first US President to visit India? |
| A. Franklin D. Roosevelt |
| B. Harry S. Truman |
| C. Dwight D. Eisenhower |
| D. Woodrow Wilson |
| Answer: C. Dwight D. Eisenhower |
| 4. Who was the 2nd US President? |
| A. Thomas Jefferson |
| B. James Madison |
| C. John Adams |
| D. George Washington |
| Answer: C. John Adams |
| 5. Who was the author of the Declaration of Independence? |
| A. Thomas Jefferson |
| B. James Madison |
| C. John Adams |
| D. George Washington |
| Answer: A. Thomas Jefferson |
| 6. Arrange the following Presidents in ascending order by their presidential terms |
| i. John Adams |
| ii. James Madison |
| iii. George Washington |
| iv. Thomas Jefferson |
| A. iii, i, ii, iv |
| B. iii, i, iv, ii |
| A. iii, ii, i, iv |
| A. iii, iv, i, ii |
| Answer: B. iii, i, iv, ii |
| 7. Who is the successor of Thomas Jefferson? |
| A. John Adams |
| B. James Monroe |
| C. James Madison |
| D. John Quincy Adams |
| Answer: C. James Madison |
| 8. Who among the following holds the shortest presidential terms? |
| A. John F. Kennedy |
| B. Zachary Taylor |
| C. Millard Fillmore |
| D. William Henry Harrison |
| Answer: D. William Henry Harrison |
| 9. Who among the following took part in both World Wars? |
| A. John F. Kennedy |
| B. Dwight D. Eisenhower |
| C. Lyndon B. Johnson |
| D. Richard Nixon |
| Answer: B. Dwight D. Eisenhower |
| 10. Who became the youngest US president? |
| A. John F. Kennedy |
| B. Theodore Roosevelt |
| C. Herbert Hoover |
| D. Franklin D. Roosevelt |
| Answer: B. Theodore Roosevelt |
| 11. Who is the first US President not to complete his 4 year presidential term? |
| A. John F. Kennedy |
| B. Zachary Taylor |
| C. Millard Fillmore |
| D. William Henry Harrison |
| Answer: D. William Henry Harrison |
| 12. Who was the first US President to be assassinated? |
| A. James A. Garfield |
| B. Abraham Lincoln |
| C. William McKinley |
| D. John F. Kennedy |
| Answer: B. Abraham Lincoln |
| 13. Who was the first US Vice President to became an President due to the death of President? |
| A. Thomas Jefferson |
| B. Chester A. Arthur |
| C. John Adams |
| D. John Tyler |
| Answer: D. John Tyler |
| 14. Who is the 5th US President? |
| A. James Monroe |
| B. James Madison |
| C. Andrew Jackson |
| D. Martin Van Buren |
| Answer: A. James Monroe |
| 15. Who is the first US President to die in Office? |
| A. Zachary Taylor |
| B. William Henry Harrison |
| C. Abraham Lincoln |
| D. Franklin D. Roosevelt |
| Answer: B. William Henry Harrisony |
Saturday, 2 April 2016
US PRESIDENT QUIZ - 1
Labels:
US PRESIDENT QUIZ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment